Duurzaam

Zonnepark

Wij nemen onze verantwoordelijkheid om bij te dragen aan de klimaatdoelstelling om in 2030 energieneutraal te zijn.

Met de realisatie van ons eigen zonnepark (op eigen grond) in de gemeente Oost-Gelre geven we invulling aan onze duurzaamheidsambitie. Dit betreft een park met ca. 5.000 zonnepanelen met een totaal vermogen van ca. 2.600 kWp. Waar vele partijen praten over duurzaamheid, geeft KAPA Vastgoed hier concreet invulling aan. Met het zonnepark kunnen ongeveer 750 huishoudens van stroom worden voorzien.

Verduurzaming panden

Naast het feit dat de panden al kwalitatief en duurzaam zijn, investeren we verder in het verduurzamen van onze panden. Zo zijn inmiddels meerdere panden uitgebreid met pv-panelen, hierdoor geven we steeds verdere invulling aan ons streven om zelf alle stroomverbruik van onze woningen en bedrijfspanden duurzaam op te wekken.

KAPA bos

We maken echt impact in de strijd tegen klimaatverandering. Wij nemen onze verantwoordelijkheid door te investeren in ons in 2023 aangekochte KAPA bos in het oosten van Nederland en herplanten daar het aantal bomen dat we gebruiken voor de bouw van onze gebouwen. Het bos helpt ter compensatie van de CO2-uitstoot, stimuleert een toename van biodiversiteit, zorgt voor vermindering van hitte- en waterstress en draagt bij aan een gezonde leefomgeving.

Scroll naar top